Ангелов: Палехте маски, казвахте, че няма вирус! Сега сте загрижени

Срам ме е като лекар, добави още Костадин Ангелов
16 апр 2021 12:42,
443
Ангелов: Палехте маски, казвахте, че няма вирус! Сега сте загрижени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Палехте маски и казвахте, че няма вирус, сега сте загрижени за здравето на хората. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов от парламентарната трибуна, а повод за изказването се превърнаха коментарите на партийци от "Изправи се! Мутри вън", БСП, ДПС и "Демократична България" за закриването на НОЩ.

Докато Ангелов се качваше на трибуната, депутатите викаха "Оставка!", съобщава "24 часа".

Още по темата

"Тя оставката е подадена", отвърна Ангелов.

"Слушах всичко, което се каза за НОЩ. Гледах много внимателно загрижеността на всеки от изказалите се. Не разбирам едно - когато се говори за загриженост на здравето на всички, кога сме истински? Когато говорим от трибуната или когато стоим в залата без маски. Ето, например, г-жо Дончева, вие неправилно си носите маската. Тогава за каква мисъл за здравето на гражданите говорим", попита Ангелов.

"По отношение на НОЩ и отговорността за здравето на всички българи. Предизборната кампани свърши преди седмица. Част от вас гориха маски, наричаха докторите престъпници, казвахте, че няма такава пандемия и сега мен ме е срам като лекар. По отношение на законноста и отговорността ясно и точно е записано в закона - министърът носи отговорността за управлението на здравната криза, а не НОЩ, който е съвещателен орган към премиера. Той не предлага и мерки. За каква законност говорите, след като не спазваме законите в страната? Днес дадохме брифинг пред обществото и ще продължавам да го правя, защото съм отговорен лекар. Справихме се и с третата вълна", каза Ангелов.

"Българското здравеопазване и лекари не заслужават това, което се случва в тази зала. НОЩ беше съставен от достойни хора. Ген. Мутафчийски е достоен лекар, генерал, способен да взема трудни решение в трудни времена. Когато виждаме решенията на третата вълна, лесно е да правим декларации от трибуната", продължи Ангелов.

Той попита къде са били депутатите при втората вълна, когато в болниците не е имало въздух?

"Някои от вас разправяха колко е лесно и влизаха в отделенията да си направят снимка", припомни Ангелов. Подчерта обаче, че лекарите добре помнят кой им е помогнал - дал им е достойно заплащане, маски и дезинфектанти.

През това време Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън" подвикваше от залата: "Мутри!" и "Вие управлявахте 12 години!"

"Управлението на държавата изисква нещо много важно - коронакризата е най-важното нещо, което стои пред българския народ като изпитание и подобен тип изказвания, които подлагат на съмнение доверието в институциите и лекарите няма да доведат до нищо хубаво. Вчера много пъти казвахте, че "Съединението прави силата", но доказвате друго. И ако аз като лекар съм свикнал да работя в екип, знам че само екипната работа може да спаси пациента. Докажете, че хората в тази зала са на висоттата да спасят България", настоя Ангелов.

"Държането като санитарен инспектор и следене на това кои депутати и кои не, не подобава на един министър. Някои депутати седят през цялото време, наподобяващи на Бойко Борисов", коментира в отговор пък Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
3
 
2
 
! Отговори
Боряна преди 3 години
Втора по смъртност държава в ЕС. Защото не успяхте да се справите нито с пандемията, нито с ваксинирането. Вие жалки малки и алчни човечета. За съжаление загубиха живота си много ваши колеги, които не обикаляха по медиите, а лекуваха болните от ковид. Заразиха се и загинаха. Сигурно не успяха да получат и възнагражденията си. Поклон пред тези лекари. А вие си напълнихте джобовете. Пълен провал....
322
2
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
До Анонимен 366Къде е тази твоя статистика?Ти по-добре вземи статистиката за смъртност по години и виж дали се покриват разликите с ковид годината и годината преди ковид. Дали виждаш увеличение, колкото са обявените "ковид случай"А малкат разлика е "благодарение" на това че занемариха хората с истински болести защото за това не се плаща.
321
1
 
2
 
! Отговори
защо преди 3 години
Защо изтрихте коментарите? Нима абсолютно всички не бяха изпълнени с възторжени благодарности на ботоксовия спасител???????????????
320
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВижте какво готвят в youtube има официални видеа за Great Reset, ID2020 (спонсонирано от GAVI). Прочетете какви решения се вземат на World Economic Forum - Давос, Швейцария. Бедност, заличаване на 85 млн. работни места, дигитална идентификация в тялото, ваксинации за намаляване на хората с 20% до 2030. Програма 2030 на ООН дори. Ангелов, и нас ни е срам - заради вашия задминал дори Хитлер геноцид.
319
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус има, вие го пуснахте след заповед на приятелчетата си от ЕС. Никой не отрича това. Отричаме всичките ви измислени мерки, които не водят до превенция на заразяването (вижте къде са локдауните и вечерните часове....има ли намаляване на заразените?), а са средства за дресировка на населението за плановете great reset, ID2020 и въвеждането на контрол върху хората чрез 5G мрежите. Това са дресировки, поръчани отвън и изпълнени от вас, предатели. Ваксините ви са за редукция с 20% на населението.
318
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако толкова "перфектно" сте си вършели работата, сега нямаше да си в оставка, а НОЩ позорно самораспуснат... Трябва пълна проверка на стъкмистиките ви, като например по колко пъти броите един и същи заразен човек, готовността на болниците да приемат болни и в какво състояние ги приемат, пълна проверка на всеки смъртен случай, разрешаване на аутопсии... Ако има дании за престъпления - на прокуратурата!!
317
2
 
4
 
! Отговори
До йо преди 3 години
Е как разбра,че са си отишли ОТ ковид като досега не е направена нито една аутопсия, почти всички са с тежки придружаващи заболявания,касапите в бели престилки благоволяват да ги приемат само с полож.тестчесто,когато вече е късно,преди това са ги"лекували" пото телефона.НЕ се дава епикриза, а хвърчащ лист-смъртен акт с името на пациента и отгое с химикал пише Ковид.Дано лично ти се наложи ти или близък с инфаркт,инсулт,други тежки заболявания лично да се убедиш какъв геноцид се провежда!
316
6
 
9
 
! Отговори
Йо преди 3 години
За съжаление много хора си отидоха от КОВИД, но още по-жалкото е, че има все още хора, които отричат цялото нещо. А в парламента са го ударили на пълен цирк, сега като ги няма ГЕРБ си личи какви простовати хора сме избрали. Гласувах за Слави, но това, което виждам е някакъв кокошарник, хора, които изобщо си нямат хабер какво правят там, само да не е ГЕРБ. Не виждам никакъв професионализъм в тях и желание за работа, освен да се обиждат и кълват.
315
0
 
2
 
! Отговори
До 369 преди 3 години
Е,как няма да се вдигне като спешните случаи,но с отр.тест не ги лекуват,а по телефона получават съвети от джипито,като на цели области затвориха болници,отделения и ги направиха само заковид вкл.и онкодиспансери/!!!/,като тежкоболни са принудени да бъдат транспортирани ститици км заради това,а следо това ги мотаят от болница на болница.И преди е имало лекарско безхаберие и некадърност,обаче сега нали само Ковидът бил виновен.НЕ дават епикриза,просто хвърчащ лист- без подпис на лекар и печат!
314
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 245Вместо да пишеш идиотизми просто сравни смъртността през последните 3 месеца със смъртността на същите 3 месеца на 2020 когато нямаше Ковид в България. Ще забележиш че смъртността тази година надвишава с повече тази през 2020 и то с повече отколкото официално обявената бройка умрели от Ковид за 2021. Т.е. има освен явната смърт от Ковид такава и която е скрита. Така че престанете да се плюнчите с тая глупост всички ги пишат умрели от Ковид.
313
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Манолски: Аз пък искам когато приемат в болници първо да бъдат тези които плащат най-големи здравни осигуровки.... тези с по малки да чакат ред :) Могат да си запалят и маската в знак на протест.
312
3
 
7
 
! Отговори
Така беше преди 3 години
Ангелов: Палехте маски, казвахте, че няма вирус!
311
2
 
9
 
! Отговори
245 преди 3 години
Най-мащабния,зловещ и нагъл медицински експеримент в историята на Човечеството.Само Инквицията и войните може да му съперничи.От една година се проповядва,че само от Ковид се умирало,нямало други болести,всички други грипни вируси били изчезнали- къде?,въпреки че лекарите заявиха,че несамо че тестовете дават често фалшиви резултати,но и че не могат да го различат от досегашните грипове.Панацеята била експериментални ваксини,ама нямало достатъчно за желаещите заопитни мишки.От други тежки заболяв
310
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костадин Ангелов забрави, че министър на здравеопазването не означава дилър на ковид-ваксини. Той трябва да понесе отговорност за многократно увеличената смъртност в България през 2020 г. (в сравнение с 2017 г., 2018 г. и 2019 г.), основната част, заради неполучена медицинска помощ пред вратите на болници и заради заболявания, пренебрегнати от подчинените на Костадин Ангелов и от самия него, тъкмо защото нямат нищо общо с Ковид-19.
309
6
 
7
 
! Отговори
245 преди 3 години
Убийци!Всички болести, от които умираха хора ги пишете сега ковид, с разликата, че преди поне тър.дружества симулираха дейност, че ги лекуват,сега доубиват инфаркти,инсулти,онко,"лекуват" ги по телефона,връщат ги от болница,като стане спешно вкарват ги в ковид и ги пишат жертва наковвид.От личен опит с мой близък с тежки хронични заболявания, полечи втори инсулт-писаха го ковид за направление плюс 400лв за денифекция на трупа.НЕ ни дадоха епикриза-само смъртенакт и с химикал- отгоре- ковид..
308
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нас ни е срам,че ти си лекар.
307
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нищожество и твоя ред ще дойде.
306
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офи пеша бе!
305
4
 
10
 
! Отговори
Манолски преди 3 години
Аз пък се радвам, че разтуриха НОЩ. Повече от година само гламотии плямпаха
304
7
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Най новият виц.Иванчо - абитуриент. Баща му го пита:-Какъв искаш да станеш?-Ще кандидатствам медицина, тате.-Иванчо, ти имаш слаб успех. Медицината е сложна наука, не е за тебе.-Никак не е сложна, тате. Вече остана само една болест, няма други!